Jeppe Just

Fernisering og åbningskoncert
med Jeppe Just

14. november kl. 19, ZEN 1 KUBE


Resonans kickstartes med fernisering og åbningskoncert med Jeppe Just Christensen.

Jeppe Just Christensen har bygget et stort, automatiseret strengeinstrument specielt til Resonans. Til ferniseringen vil I opleve en live-performance, hvor Jeppe Just Christensen spiller et nyt værk på instrumentet.

Det kæmpestore instrument består af klaverstrenge, som hele tiden bliver stemt op og ned. Dette gøres ved hjælp af en jernstang, som er kontrolleret af en motor og kører på tværs af strengene i forskellige hastigheder. Der er også andre automatiserede elementer, som får instrumentet til at klinge.

 

Jeppe Just Christensen bygger fantasifyldte skrammel-instrumenter, som giver nyt liv til gamle cykelhjul, tørrestativer, skraldespande og køkkenredskaber. Det helt nybyggede strengeinstrument vil stå i Zen 1 under hele festivalen, så publikum kan interagere med det.

Jeppe Just Instituttet
– koncert

16. november kl. 21, ZEN 2 KUBE

Selvfølgelig kan man bygge sit eget instrument ud af køkkenredskaber og sjove ting fra Silvan.

Jeppe Just Instituttet spiller melodier, vuggesange og drukkenbolt-viser, som er instrumenteret for forskellige hjemmebyggede instrumenter. Sangene har referencer til bodegamiljøer, tivoli, vuggeviser og havefester.

Kærligheden til musikalsk skrammel-æstetik blandes med en stærk sentimental længsel efter svundne tider, smukt sovset ind i lirekasselyd og 70’er- og 80’er-synth.

Forvent lyde fra alt fra mundharper, save, orgler, lapsteel-guitarer, gryder, cykelhjul, forskelligt isenkram fra Silvan og modificeret legetøj fra BR, når Jeppe Just Instituttet går på scenen.

Instrumentbygge-workshop
med Jeppe Just

17. november kl. 10, ZEN 2 KUBE

Vi bygger instrumenter af dimsedutter og isenkram.

Workshop om at bygge instrumenter af dimsedutter. For børn (8-12 år) og forældre.

Vi bygger instrumenter af postæsker. Postæskerne er forstærkede med kontaktmikrofoner og jack-indgang, så de klinger kraftigere. Der bliver bygget med bl.a. elastikker, redekamme, hoppebolde, sandpapir, gevind-stænger og utallige dimsedutter og isenkram. Workshoppen afsluttes med en koncert, hvor der bliver spillet små musikstykker for de hjemmebyggede instrumenter.

 

X