Kunst og børn med angst

 

 

Cool Kids Pop Up Café

Lørdag d. 18. nov. kl. 10.00 – 18.00

KU.BE, Dirch Passers Allé 4, Frederiksberg

Resonans Caféen og Performancesalen

Et pusterum i børnehøjde

Danske børn og unge har fået lange dage i skolen og institutioner, og hverdagen er fyldt med mange indtryk og med nyheder fra hele verden. I Danmark sidder der i gennemsnit to børn i hver folkeskoleklasse, som har angst eller bekymringer i sådan en grad, at det hæmmer deres hverdag. Det er mellem 60.000-100.000 børn i alderen 7-17 år, og det er alt for mange.

Hvordan viser angstproblemer sig hos børn og unge, og hvordan kan undrevisere, pædagoger, forældre og andre voksne blive bedre til at hjælpe børn og unge med at overvinde og håndtere angst og bekymring?

Cool Kids Pop Up Café er et dagsprogram og en åben café med små foredrag, film, workshops, børnemindfulness og koncerter. Programmet kan nydes af alle og giver samtidig konkrete redskaber til en mental værktøjskasse, som kan bruges hjemme.

Cool Kids Pop Up Café er en pilotversion af den type netværkshus, som den ungdomspsykologiske klinik, Cool Kids, arbejder på at etablere som permanent tilbud til børn med bekymringer og angst og deres pårørende. Idéen er at skabe et socialt værested, hvor familier med børn ramt af angst hurtigere kan søge råd, sparring og støtte uden først at skulle igennem et langvarigt behandlingssystem.

Mød blandt andre

David Owe
Kropssprog

Gry Ravn Rønne
Workshop: Mindfulness for børn

Laura Lindahl
Debat om børn, angst og politik

Karsten Skawbo-Jensen
Debat om børn, angst og politik

Lotte Kofoed
Debat om børn, angst og politik

Mathilde
Personlig fortælling

Frederikke Tea Ulff-Møller
Personllig fortælling

Mette Andkjær
Instruktør på “Mor jeg er bange”

 

Anja Camilla Jensen
Debat om børn, angst og politik

Karsten Lauritsen
Debat om børn, angst og politik

 

 

Programomtale

Kl. 10.00

Caféen åbner

Kl. 10.00 – 11.00

Netværkskaffe for familier er en mulighed for forældre, der ikke tidligere har været i kontakt med andre forældre til børn med angst eller behandlingssystemet, for at mødes. Det handler om at dele erfaringer og viden og tømme tvivl og undren på folk, der står i samme situation.

Kl. 10.30

Børneuniversitet: Korte faglige oplæg om angst og bekymringer fortalt i børnehøjde.

Kl. 10.45

Personlige fortællinger om angst og bekymring: Mia Kristina Hansen fra Foreningen for Børn med Angst, vil fortælle om sin indre frygt og bekymringstanker i forhold til at være mor til et barn med angst. Mia er mor til Jonas på 16 år, som begyndte at udvikle angst da han var 9 år, og det blev så voldsomt at han ikke kom i skole i to år,

Kl. 11.00

Workshop: Mindfulness for børn v. Cand. pæd. pæd. psych. Gry Ravn Rønne. På denne workshop kan børn prøve mindfulness og få råd til, hvordan dette kan bruges som værktøj i et liv med angst og bekymringer.

Kl. 11.00 – 13.00

Kreativt værksted: Hele dagen er der åbent værksted, hvor alle gæster har mulighed for at arbejde kreativt. Værkstedet faciliteres af Johanne Studnitz Jørgensen, der laver huskekort, som man kan tage frem, når man bliver bange.

Kl. 11.30 – 13.00

Debat med en gruppe inviterede politikere: Ønsket er at skabe dialog og debat om sundhedssektorens tilgang til angstbegrebet og familiers vilkår og at diskutere brugen af alternative cognitive metoder/ikke-medicinske metoder – herunder kunst, mindfulness mv.

Deltagende politikere er bl.a. Karsten Skavbo-Jensen (C), Anja Camilla Jensen (S), Laura Lindahl (LA) og Lotte Kofoed (SF) og Peter Westermann (SF, Region)

Kl. 11.45

Drømmekvarteret: Musiker og guitarist, Mikkel Nordsø, og storyteller, Farnoush Bassri, afholder fortællerkoncerter for børn og deres forældre. Det musikalske fortællespil skaber pauser i børnenes sind og giver plads til at skabe indre billeder gennem visualiseringer og publikums egen impulsive og indtryksfulde fantasi. I en verden fyldt med skærme og planlagte aktiviteter får barnet her en mental pause.

Kl. 12.30

Filmvisning: Mor jeg er bange: I filmen følger vi tre familier, der kæmper for at få hverdagen tilbage i livet. Vi er tilstede derhjemme og i hverdagslivet og ser, når angsten bremser børn og voksne i deres almindelige udfoldelse, og i visse tilfælde spolerer og ødelægger familier. Vi følger børnene, når de sammen med forældrene får et kursus i, hvordan de skal bekæmpe angsten. Introduktion ved instruktør, Mette Andkjær.

Kl. 13.00 – 18.00

Kreativt værksted: Hele dagen er der åbent værksted, hvor alle gæster har mulighed for at arbejde kreativt. Værkstedet faciliteres af kunstterapeuter fra Kunstterapiuddannelsen.

Kl. 13.00 – 19.00

Fællesspisning og madlavningsworkshop: Under kyndig vejledning af kokken Martin Zhittauer Paaske tilbereder og serverer en gruppe børn og unge en fælles middag, som sælges til publikum til fællesspisningen, der afslutter arrangementet kl. 18.00.

Kl. 13.00 – 16.00

Virtual Reality: Prøv VR-briller forbundet til spillet “Hunden bider ikke”, udviklet til børn og unge, der er bange for hunde og andre dyr.

Kl. 13.40

Børneuniversitet: Korte faglige oplæg om angst og bekymringer fortalt i børnehøjde

Kl.14.00

Personlige fortællinger: Unge fortæller om deres liv med angst og bekymringer. Mød Mathilde Lusty Sørensen, som står bag bloggen Mit liv med angst og autisme.

Kl. 14.20

Workshop: Mindfulness for børn v. Cand. pæd. pæd. psych. Gry Ravn Rønne. På denne workshop kan børn prøve mindfulness og få råd til, hvordan dette kan bruges som værktøj i et liv med angst og bekymringer.

Kl. 15.00

Kropssprog med David Owe: Oplæg om angst samt en workshop, hvor børn og unge kan afprøve metoder, der kan hjælpe dem til bedre at udtrykke sig udadtil, så de eksempelvis kan tale og agere på en måde så de bliver hørt og bedre kan agere i større sociale sammenhæng.

Kl. 16.00

Møde med fagfolk: Debat og dialog ved cafeborde. Mød psykologer, kunstterapueter og forældre med børn med angst.

Kl. 17.00
Børneuniversitetet: De 6 postkort
Kl. 17.15
Personlige fortællinger: Mød Frederikke Tea Ulff-Møller som sidste år gik ind i kampen mod forskruede kropidealer
 

 

Kl. 18.00
Fællesspisning
X